Tuki-ja liikuntaelinfysioterapia
Tuki- ja liikuntaelinfysioterapialla vaikutetaan mm. lihaksiin, niveliin ja luustoon. Tyypillisiä ongelmia ovat mm. niskahartiaseudun ongelmat ja niistä johtuvat huimaus ja päänsärky sekä selkä- ja raajaongelmat. Fysioterapiaan kannattaa hakeutua jo ehkäisevästi - ennen kuin ongelma on syntynyt tai haittaa elämää. Fysioterapiaan voi hakeutua omatoimisesti tai lääkärin lähetteellä (Kelan lomake SV 3FM).
Hieronnalla on kokonaisvaltaisia positiivisia vaikutuksia keholle. Se mm. vilkastuttamalla verenkiertoa, lisää hapen ja ravinteiden kulkua, vähentää turvotusta, rentouttaa lihaksia ja lievittää kipua. Hieronta rauhoittaa myös keskushermostoa. Kesto 30-60 min.
Kinesioteippauksella mm. helpotetaan kipua ja lisätään liikkuvutta. Teipit vaikuttavat ihon kautta niveliin ja lihasten aineenvaihduntaan.
Fysikaaliset hoidot
Asentohuimausta hoidetaan fysioterapiassa ohjatuilla liikesarjoilla eli asentohoidoilla. Fysioterapeutti voi tehdä diagnoosin testien avulla, eikä tarvetta ole kuvauksille tai laboratoriotutkimuksille.